Arkitekter fik informationer om AAU Science & Innovation Hub

Arkitekter fik informationer om AAU Science & Innovation Hub

Fem arkitekt- og rådgivningsfirmaer er blevet udvalgt til at komme med bud på, hvordan AAU Science & Innovation Hub skal se ud. På et informations- og besigtigelsesmøde fik firmaerne mulighed for at stille spørgsmål til projektet og blev vist rundt på campus.

Lagt online: 15.08.2017

INDSATSOMRÅDE: VIDENSAMARBEJDE

Der har været stor interesse for at få lov til at tegne AAU Science & Innovation Hub, som skal være et knudepunkt for forskning, innovation, iværksætteri og virksomhedsudvikling på Aalborg Universitet.

Bygningen forventes at blive på 8500 kvadratmeter og skal opføres ved Byggeri og Anlæg på Thomas Manns Vej i den vestlige del af campus.

Formålet med bygningen er, at den skal understøtte universitetets tværvidenskabelige forskning og være et hus, hvor nye innovative ideer og projekter kan spire, hvad enten det er forskningsprojekter eller studerendes ideer til nye produkter og måder at løse problemstillinger på.

Informationsmødet skulle give arkitekter og rådgivere mulighed for at se byggegrunden og området omkring samt spørge ind til de tanker, som AAU gør sig om Science og Innovation Hub.

Rektor Per Michael Johansen fortalte om AAU og lagde særligt vægt på universitetets evne til at samarbejde med omgivelserne og studerendes entreprenørskab. Han ser gerne, at bygningen får  et arkitektonisk særpræg og på den måde skiller sig ud fra andre bygninger på AAU.

Andreas Rasmussen, afdelingsleder i Campus Service, fortalte om trafikken i området, om universitetet set fra oven og om fremtidig renovering og opførelse af nye bygninger på campus.

De fremmødte repræsentanter fra arkitekt- og rådgivningsfirmaerne havde flere spørgsmål undervejs, blandt andet om der var tænkt på kunstværker til bygningen, og om der skulle tages hensyn til, at andre bygninger bliver opført i det område, hvor AAU Science & Innovation Hub skal ligge. 

Efter en kort pause fortsatte gæsterne og repræsentanter fra AAU med en rundvisning på arealet, hvor den nye store bygning skal opføres. Gæsterne tog mange billeder og video af området, og de noterede flittigt i deres medbragte hæfter og stillede spørgsmål undervejs.

Arkitektfirmaerne har frem til den 28. august til at stille opfølgende spørgsmål, som skal besvares skriftligt af Bygningsstyrelsen og AAU.

Den 15. september skal de aflevere deres første bud på, hvordan AAU Science & Innovation Hub kan se ud. Herefter begynder en forhandlingsrunde, hvor arkitekt- og rådgivningsfirmaerne får mulighed for at justere deres forslag på baggrund af dialog og forhandlinger. Herefter vil der foregå en anden forhandlingsrunde. Det forventes, at der i december tages beslutning om hvilket arkitektfirma, som skal være den overordnede rådgiver på bygningen.   

AAU Science & Innovation Hub skal stå færdig til årsskiftet 2021/2022.

De fem arkitekt- og rådgivningsfirmaer, der er udvalgt til at afgive deres bud på bygningen er:

COBE ApS
Cubo Arkitekter A/S
MOE A/S
Vargo Nielsen Palle IVS
AART Architects

Læs også: Nytænkende rådgiverteam til Science & Innovation Hub søges

Se en mere detaljeret beskrivelse af bruger- og funktionskrav til AAU Science & Innovation Hub

Læs også: A.P. Møller Fonden donerer til ambitiøs ny innovationsbygning på Aalborg Universitet

 

Strategisekretariat

Louise Bredgaard, projektleder, "Viden for verden": lb@adm.aau.dk
Andy V.S. Madsen, kommunikation, "Viden for verden": avm@adm.aau.dk