nyhed

EXOTIC-projektet, den første tungestyrede intelligente exoskeletarm

EXOTIC-projektet, den første tungestyrede intelligente exoskeletarm

Det tværvidenskabelige forskningsprojekt EXOTIC forsker i udvikling af den første tungestyrede og intelligente exoskeletarm/-hånd med samme bevægelighed som en menneskearm. Lykkedes projektet, så øges livskvaliteten for det enkelte menneske væsentligt.

Lagt online: 27.02.2019

INDSATSOMRÅDE: FORSKNING

I øjeblikket foregår der en stor udvikling inden for forskning og anvendelse af Exoskeletter og robotter. På AAU findes bl.a. EXOTIC-projektet, der er et resultat af Aalborg Universitets tværvidenskabelige strategi i Viden for Verden. Projektets formål er at forske i mulighederne for anvendelsen af exoskeletter og robotter til fordel for plejepersonale og mennesker med funktionsnedsættelse.

EXOTIC-projektet har særligt fokus på, hvordan teknologierne bag løsningerne kan gøres brugervenliges så brugeren også finder det acceptabelt at benytte løsningen i dagligdagen. 

Helt specifikt handler EXOTIC-projektet om udvikling af den første tungestyrede intelligente exoskeletarm/-hånd med samme bevægelighed som en menneskearm: EXOTIC. Holdet bag EXOTIC er en tværfaglig gruppe af forskere og en gruppe af eksterne partnere, alle koordineret af lektor Lotte N. S. Andreasen Struijk. 

Læs også: Forskningsprojekt med mission

Læs mere om det tværvidenskabelige forskningsprojekt EXOTIC på dette link
 

Strategisekretariat